Judas Priest – Point of Entry

Point of Entry is het zevende album van Judas Priest. Het album ligt in het verlengde van het voorgaande British steel album.

Het album opent catchy met “Heading Out to the Highway”. Het is een prima heerlijk rockend nummer met een catchy refrein en opzwepende riffs. Wat dit album vooral mankeert is dat er net iets teveel net niet nummers opstaan. Zo zijn “Don’t Go”, “All the Way” en “You Say Yes” eigenlijk behoorlijk middelmatige nummers. Het hoogtepunt van het album bevind zich in het midden. Namelijk “Desert Plains”. Een prachtig nummer dat je voor even naar de woestijn brengt gevolgd door het breekbare “Solar Angels”. De nummers die hierna komen zullen niet meer in de buurt van dit niveau komen. Alleen Troubleshooter vind ik wel aardig met catchy refrein.

Over het geheel gezien is Point of Entry een verlengde van British Steel. Helaas haalt het album niet dat niveau. Het is wel te merken dat het album pas bedacht is toen de band in de studio was. Het heeft echter wel voor 3 aardige nummers gezorgd. “Heading Out to the Highway”, “Desert Plains” en “Solar Angels”. De andere nummers zijn vermakelijk, maar gaan het ene oor in het andere weer uit. Zeker geen uitschieter in de Judas Priest discografie.

[yasr_overall_rating]

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*