Flowing Tears – Serpentine

Flowing Tears was een Duitse gothic band die in 1994 opgericht werd onder de naam Flowing Tears & Withered Flowers. Onder deze naam bracht de band twee album uit, Swansongs en Joy Parade. Hierna veranderde de band hun naam in Flowing Tears en brachten ze het album Joy uit. Serpentine kan dus gezien worden als het vierde album van de band en het tweede album onder de naam Flowing Tears.

Er hangt een onheilspellende donkere sfeer over het album die doet denken aan Tiamat. Het album bied een interessante mix van doom metal en goth en de zangeres zingt op een mooie manier en vooral in de lage regionen. Er zijn heerlijke lome doom metal stukken die dan weer afgewisseld worden door iets meer up-tempo gothic rock met mooie melodieuze keyboard stukken. Dit komt bijvoorbeeld goed tot uiting in het titelnummer “Serpentine”. Het nadeel is dat er niet echt een uitschieter is. Het materiaal is goed, maar niet top. Hierdoor

Het laat ook zien dat de term female fronted eigenlijk onzinnig is. Bij deze term denk ik direct aan een Epica of Nightwish, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Uiteindelijk maakt het ook niet uit of een vrouw of man achter de microfoon staat zolang ze maar goed zingen. Goed ik ga deze term in ieder geval niet meer gebruiken.

[yasr_overall_rating]

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*