Crimson Glory – Transcendence

In 1988 komt Crimson Glory met het tweede album genaamd Transcendence. Twee jaar na het debuut zijn de verwachtingen hooggespannen. Het album is uitgebracht in 1988 op het label Roadracer (nu Roadrunner Records).

Transcendence klinkt een stuk volwassener dat de voorganger. De muziek kenmerkt zich door de uitstekende zang, de fine melodieën en heerlijke gitaar riffs. Het levert een prachtig album op met geweldige progressieve metal. Voor een vergelijking gaat Queensrÿche wel op. Crimson Glory is echter wel meer dan zo maar een band die op Queensrÿche lijkt. Kenmerkend is vooral de zang van Midnight. Wat verder opvalt is de prachtige productie. Alles is heel helder en duidelijk te horen. Het artwork is trouwens ook een prachtig plaatje.

Het zijn vooral de meeslepende nummers die dit album voor mij maken: Where Dragons Rule, Burning Bridges, Painted Skies en In Dark Places. Een nummer als Red Sharks vind ik dan weer iets minder. Dat wil echter niet zeggen dat het slecht is. Nog steeds is het van erg hoog niveau. Midnight is heel goed om emotie in zijn stem te leggen. Gitarist Jon Drenning schrijft daarnaast prachtige gitaar riffs.

Een uitstekend album dus die de liefhebbers van melodieuze progressieve metal zeker niet aan zich voorbij moeten laten gaan.

[yasr_overall_rating]

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*